Wat kost een regenwaterput?
Als je weet dat de gemiddelde Vlaming dagelijks 120 liter water verbruikt voor toepassingen die met regenwater kunnen gebeuren, dan is het logisch dat een regenwatertank een verstandige investering is. Maar wat is de prijs van een regenwatertank?
Wat beïnvloedt de prijs van een regenwaterput?
De prijs van een regenwatertank is afhankelijk van een aantal factoren. Niet alleen de locatie van plaatsing is van belang, maar ook het gebruikte materiaal, de grootte, de pomp en de eventuele gekoppelde accessoires spelen mee.
Een bovengrondse of ondergrondse watertank
Zonder grondwerken regenwater opvangen? Dat doe je uiteraard met een bovengrondse kunststof watertank. Hiermee bespaar je al flink wat kosten op graaf- en grondwerken. Als er te weinig ruimte is om de tank een plaats te geven, dan is de plaatsing van een bovengrondse watertank echter niet altijd gewenst.
Voor wie een nieuwbouw realiseert, of nog ruimte heeft om te graven, is een ondergrondse regenwaterput vaak de beste oplossing, aangezien dit mee in de grondwerken ingecalculeerd kan worden.
KOM ALLES TE WETEN OVER EEN BOVEN- OF ONDERGRONDSE REGENWATERTANKS
Het materiaal van de watertank
Regenwatertanks zijn verkrijgbaar in 2 materialen: beton en kunststof. Of je nu de voorkeur geeft aan betonnen regenwaterputten of kunststof regenwatertanks, bij ons vind je altijd een geschikte optie die past bij jouw locatie, plaatsingsvereisten en gewenste volume. Maar vergis je niet, ook kunststof regenwatertanks kunnen ondergronds ingeschakeld worden.
HOE KIES JE DE IDEALE REGENWATERPUT?
De grootte van de waterput
De grootte van je regenwaterput moet volgens de hemelwaterverordening worden afgestemd op je dakoppervlak. De aanbevolen regenwaterputgroottes per dakoppervlak zijn:
Op onze website vind je een ruim aanbod regenwatertanks met een specifieke capaciteit. Hoewel de maximale capaciteit van een ondergrondse watertank 50.000 liter is, bieden wij de flexibiliteit om meerdere tanks aan elkaar te koppelen. Hierdoor vergroot je moeiteloos de opslagcapaciteit van je waterrecuperatiesysteem.
Ook regenwatertanks met een volume kleiner dan 5.000 liter vind je op onze uitgebreide website.
Regenwatertank met extra toebehoren
Op de All Tank Solutions website vind je tal van pompsystemen en filtersystemen en toebehoren om je regenwaterrecuperatie compleet te maken. In ons aanbod vind je: aansluitstukken, koppelingen, flenzen, deksels, dichtingen, etc.
De keuze van je pomp is afhankelijk van de afstand tussen de regenwaterput en je woning. Hoe verder de waterput van je woning is, des te sterker de pomp moet zijn om het water te verplaatsen. Weet je niet welke vermogen je nodig hebt? Dan geven wij je graag het nodige advies.
Een pomp met omschakelsysteem
Droge periodes en met gevolg een lege regenwaterput kunnen voor onnodige complicaties zorgen. Om deze te voorkomen, is het raadzaam een pomp met omschakelsysteem te gebruiken. Hierbij bevindt zich een vlotter in de regenput die, bij een laag regenwaterniveau, automatisch leidingwater toevoegt aan een apart reservoir.
VOORKOM EEN DROGE REGENWATERPUT
Bespaar kosten door zelf je regenwatertank te plaatsen
Om te besparen op de plaatsingskosten kan je zelf je regenwatertank installeren. Bij All Tank Solutions geven we je graag een aantal praktische tips om de plaatsing van jouw regenwatersysteem vlot te laten verlopen.
ZELF EEN REGENWATERSYSTEEM PLAATSEN: 5 AANDACHTSPUNTEN