Bacteriën in mazouttank
Uw plezierboot is altijd heel vlot gestart. Uw mazoutketel heeft altijd prima prestaties geleverd. En uw werktuigen op diesel hebben altijd goed gewerkt.
Maar plots krijgt u uw boot moeilijk aan de gang, is uw woning of bedrijf verwarmen een uitdaging, en sputteren uw werktuigen. U denkt aan een technisch defect, dus u haalt er een expert bij. Maar die vertelt u dat bacteriën in uw mazouttank de oorzaak zijn.
Dichtgeslibde filters door bacteriën
Bacteriën? Ja, want ook in brandstoftanks voor dieselopslag kunnen bacteriën ontstaan. De grootste boosdoeners zijn:
- vocht in de tank
- grote temperatuurschommelingen in de omgeving van de tank
- het grotere aandeel van biodiesel in uw opslagtank
Als u bacteriën in uw mazouttank hebt, dan slibben uw brandstoffilters dicht, waardoor de brandstoftoevoer naar de motor of de mazoutketel ontoereikend of zelfs onbestaande is.
Werkt uw voertuig, mazoutketel of werktuig niet meer zoals voorheen? Dan doet u er dus goed aan om eens naar de brandstoffilter te kijken. Zit daar een slijmerige, zwarte substantie op? Dan hebt u bacteriën in uw mazouttank.
Preventieve acties om bacteriën te voorkomen
Het goede nieuws? U kunt bacterievorming in uw mazouttank voorkomen door:
- acticide aan uw brandstof toe te voegen
- uw tank zo vol mogelijk te houden
- maatregelen te nemen om uw mazouttank te beschermen tegen vocht en temperatuurschommelingen
Mazouttank reinigen = een must
Wordt u ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch geconfronteerd met bacteriën in uw mazouttank? Dan kunt u het probleem oplossen door acticide toe te voegen aan uw brandstof én uw mazouttank te laten reinigen.
Acticide doodt de bacteriën, waardoor die naar de bodem zinken. Maar ze zijn dus niet weg en kunnen nog voor toevoerproblemen zorgen. Laat daarom altijd uw mazouttank schoonmaken als u de bacteriën gedood hebt.