Scroll to top
categorie cover

 

Regenwaterrecuperatie: hou uw regenwater in topconditie!

Hebt u een systeem om aan regenwaterrecuperatie  te doen? Prima! Want daarmee geniet u van gratis water. Op voorwaarde dat uw regenwater in topconditie is natuurlijk. En daar helpt All Tank Solutions u als specialist graag mee. Enkele aandachtspunten:

1. Kies de juiste filter voor een optimale filtering

Een goede filtering  is essentieel om bruikbaar regenwater te hebben. Om bladeren, zand, takjes, mos en andere bladeren uit uw regenwater te filteren, hebt u de keuze tussen een voorfilter – dat is een filter die vóór uw regenwatertank geïnstalleerd wordt – of een zandfilter in uw regenwatertank. 

Een zandfilter in uw regenwatertank filtert iets fijner. Maar het is niet altijd nodig om voor die optie te gaan. Uw situatie, behoeften, wensen en budget bepalen welke filter de beste voor u is. Twijfelt u? Dan geven wij u graag professioneel advies.

Wilt u helemaal zeker zijn dat uw regenwater proper is? Dan kunt u ervoor kiezen om een nafiltering te voorzien. Dat is een laatste mechanische filtering die het water neutraliseert. Geuren verdwijnen en uw regenwater wordt helder.

2. Voorzie voldoende stroming 

In een regenwaterrecuperatiesysteem is er in normale omstandigheden voldoende stroming. Die is nodig om gezond regenwater te hebben, want in regenwater dat langere tijd stilstaat, ontstaan bacteriën en algen die het water groen doen uitslaan. En dat kan gebeuren in periodes waarin het lang niet regent.

Ook voor dat probleem bestaat er een oplossing. U kunt een zuiveringsproduct in uw regenwatertank doen. Zo’n zuiveringsproduct bevat micro-organismen die zich voeden met de kleine organische stoffen die in uw regenwater zitten, waardoor algen en bacteriën geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Een zuiveringsproduct werkt curatief én preventief en houdt of maakt uw water geur- en kleurloos.

Hebt u interesse in regenwaterrecuperatie? Of wilt u advies op maat om uw regenwater in topconditie te houden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of kom eens langs in onze toonzaal in Zonhoven